Högsäsongen stundar

Hej, alla Arilds tennisvänner.

Högsäsongen för våra tennisbanor närmar sig och växlar upp runt midsommar.

Liam Cohen, vår huvudtränare, som tilldelades Stiftelsen Gripens Skånes Idrottsledarstipendium 2024 vid ceremoni i Ängelholm i maj, håller på att sätta ihop preliminära grupper för tennisskolan, som börjar med runt 65 barn/ungdom v.26 måndag-fredag. Det finns gott om strötider att boka runt det, med dagsljusets dominans så här års.

Medan de yngsta lekt vid bollväggen och minitennisbanan på Ekbacken, har våra tennistränare slipat på racketformen på andra håll, bland annat med dubbelvinst i Tennis Europe Birkerød för Hugo Bucht/Nils Leveau, silverpeng för Olle Noltorp på Sommartouren i Lund och guld för Henry Gill Kvarnström i par med TV-profilen Peter Jihde i Nationaldagspadeln i Vallentuna. I Eskilstuna Junior Cup JSM race gick Märta Skantze obsegrad igenom dagarna. Märta, en vänsterhänt lirare av rang, som kombinerar med fotboll i BP.

I Arild har vi haft besök två helger av vänner från grannlandet Finland och Helsingfors under ledning av tennisesset och placeringsrådgivaren Johan Hultkrantz. Johans grupp spelade grästennis på Bjärehalvön, på rött grus hos Tallbackens TK och grönt Canada Tenn Fast Dry grus i Arild tillsammans med Linus ”På Baslinjen” Eriksson. Däremellan åtnjöt de den kulinariska sidan av Kullahalvön. Johan har starka band till tennisen i främst Strandbaden (startad av Höganäs TK) och Arnbergs korsettfabrik i Höganäs, stadens största kvinnliga arbetsgivare runt andra världskriget.

Just anknytningen till tennisrötterna i Sverige och KLTK fick vi tillika uppleva förra sensommaren när Sveriges första Australian Open vinnare  (juniorklassen 1967) och därefter Sveriges första collegespelare (University of Miami), Sven Ginman, berömde att Arilds tennisanläggning var så välskött. Det är vår aspiration, tillsammans.

För medlemskap och banbokning, se här

För årets kollektion i butiken, se här

Välkommen, och Glad Sommar.

Å styrelsens vägnar, Tomas Östlund