Klubben

Arilds TK är del av Svenska Tennisförbundet Syd, en av de 130 södra klubbarna, varav mer än 25 anses som sommarklubbar verksamma endast under utesäsongen, vilket Arilds TK är.

Vi har idag upp emot 150-200 aktiva medlemmar i alla åldrar, tennisskola varje sommar och ett klubbhus med mindre café-verksamhet i samband med den årliga tävlingen Arild Open.

Klubben har spelare av olika kaliber, från ren nybörjare till yppersta elit. Mottot är en levande förening, där spontanidrott och gemenskap möts, i lekfulla former under de varmare månaderna, vilket även de mer elitsatsande drar nytta av.

Ambitionen är att ha en hög kvalitet på de två banorna vid anläggningen Ekbacken, till ett attraktivt pris. Varje år läggs väsentliga resurser på att det fortsatt skall vara så. Det gröna gruset är av ”Canada Tenn” variant, ett mer exklusivt material. Ekbackens tennisbanor anses som några av nordvästra Skånes bästa och mest välskötta. För det krävs monetära resurser och löpande stor ideell insats.

Du kan spela alla dagar mellan kl 7-22, normalt från maj till oktober. En timme kostar 150 kr för vuxna icke medlemmar, 80 kr för vuxna medlemmar, 50 kr för barn som är medlemmar (upp till 16 års ålder). När en senior deltar i spelet gäller seniortaxan. Du kan boka banor via Playtomic appen, se fliken ”Medlemskap och Banbokning”.

“Den lilla banan” och det intilligande bollplanket är flitigt frekventerad av den yngre generationen. Att umgås och ha det trevligt på klubben är lika viktigt som att spela.

Klubbstugan renoverades och moderniserades i samband med anläggningens 20 års jubileum 2008. Huset är mörkgrönt och är utrustat med ett extra förråd som är tillbyggt på baksidan. Klubbstugan har också ett litet kök, kaklat duschutrymme och toalett.

Ordningsregler är stadgade på klubbhuset. Tänk på att använda tennisskor med slät sula och att alla sopar banan efter sig. Det är viktigt att vi tar ett gemensamt ansvar för att klubben ska kunna bibehålla den trevliga atmosfären, hög kvalitet på banor och utrustning.