Höstlöv och höstlov

Höstlöv och höstlov, Arilds tennisbanor är i gott skick och öppna även denna (snart) första veckan i november. Sedan stänger vi troligen ned för året.

När Arilds TK investerade i det mer exklusiva gröna Canada Tenn gruset 1988 var en anledning att det dammar mindre, en annan att det en tid var US Open underlag, men avgörande var att underhållet är lägre, banorna mer tåliga och kan användas betydligt längre in på hösten. Så när Båstad och merparten av Sverige har stängt ned sina grusbanor för säsongen erbjuder Arild troligen rikets bästa grusbanor så här års.

En familj som tagit chansen, när vädret tillåtit de senaste dagarna, är familjen Murray, som tillbringar höstlovet i Arild. 13 grader är shortsväder för 9-åriga Malcolm. Familjen Bolander Apazidis värmde upp genom en promenad och tennisbolljonglering.

I hushållet Gullmander Palmgren, där 4-årige Vive går i tennisskola på söndagar inomhus i Höganäs, förbereds det som bäst för gåsamiddag med Arildsäpplen på deras Strand Hotell. Kanske även ett gästabud att fira att Arild klarade stormen Babet tämligen bra, ävenså vår anläggning.

Ett stort tack till Jonas Dahlman och Coco Belfrage som tar hand om anläggningen löpande under säsongen. Gräset trimmade Jonas för årets sista gång i söndags, trots regn och rusk. Sedan återgick han till att finjustera sin fiolkänsla inför allhelgonahelgens Mozarts Requiem konsert med Helsingborgs symfoniorkester.

Inomhus är tävlingssäsongen i full gång. Våra tränare Hugo Bucht och Nils Leveau vann dubbeln i pojkar 16 i Svedalaspelen Indoor. I turneringen knep Axel Leveau silver i pojkar 12 dubbel. Regerande svenska mästaren Tom Noltorp fortsätter sin framgång. Tidigare i oktober vann han dubbeln i J60-turnering i Rungsted, Danmark.

Å styrelsens vägnar, Tomas Östlund, ordförande Arilds TK