Anmälan till Arild Open 2023 öppen

Hej, all Arilds tennisvänner.

Vi avser meddela Gruppindelning och Speltider för tennisskolan för veckan efter midsommar senast torsdag 22 juni. För v.26 har vi 73 anmälda, och kan ta ytterligare 7 barn/ungdom. För v.27 har vi 80 anmälda plus reservlista. För v.28 har vi 64 anmälda plus reservlista. För v.31 har vi 27 anmälda och kan ta ytterligare 5 deltagare. För anmälan till tennisskolan se här.

Anmälan till Arild Open 2023 är nu öppen, vilken går traditionsenligt 22-29 juli 2023, se här.

Till en början hette vår paradturnering Arildspelen, och sedan länge Arild Open. Turneringen har aldrig varit del av Rivieracirkusen, en förturnering till ”Svenska Tennisförbundets Internationella Mästerskapstävling” i Båstad eller en järnvägspunkt på badortstouren, som till exempel Strandbadenspelen i Höganäs var en tid med start på 1940-talet. Kanske för att vänskapens Arild Open ibland känns viktigare än så.

Ordet tennis kommer från franskans ”tenez” som i engelskans ”hold” eller ”receive” när servaren uppmanar mottagaren att nu servar jag. ”Tenez” i bollspel med händerna syns i skrifter redan på 1300-talet. Tennis i dess nuvarande form tillkom på 1870-talet. Wimbledon har spelats sedan 1877. Prins Gustaf (med tiden kung Gustav V och inom tennisen Mr. G)  var en tidig och flitig utövare i Sverige.

Precis som US Open bytte från gräs och grus i Forest Hills till hardcourt och Flushing Meadows 1978, växlade Arilds TK från rött grus och Hotel Rusthållargårdens ”en-tout-cas” bana byggd 1938 till nuvarande anläggning med Canada tenn grönt grus 1988.

Mer om Arilds TK:s historia kan ni läsa här.

Glad midsommar.

Å styrelsen vägnar, Tomas Östlund, ordförande Arild TK